Hoe bescherm je je kind in de zon?

 In Lifestyle

Het is natuurlijk belangrijk om te weten. Hoe bescherm je je kind in de zon? Zeker voor kinderen is het van groot belang om goed tegen de straling van de zon beschermd te zijn. Nog veel sterker dan volwassenen dat moeten zijn. Het is in ieder geval slim om al vroeg te wennen aan de zon. In het voorjaar, als de zon nog niet te fel is, is naar buiten gaan dus alvast een goed idee. Er is echter nog veel meer dat je kan doen. Daarom is het goed om het volgende door te nemen.

Uit de zon in de piekuren

Buitenspelen op warme dagen is natuurlijk leuk, maar bescherm je je kind in de zon op die manier? Dat is natuurlijk op de piekuren niet het geval. Wanneer de zon het felst schijnt, op de warmste zomerdagen, is het verstandig om op deze momenten even de schaduw op te zoeken met de kleintjes. Dat betekent dat het tussen 12.00 en 15.00 niet al te verstandig is om veel in de zon rond te lopen. Beter is het om dan even iets anders te doen. Na 15.00 kan je dan voorzichtig weer wat meer de zon in. Het is natuurlijk ook mogelijk om ze kleding te geven dat geschikt is. Denk bijvoorbeeld aan een zonnehoedje. Eventueel met een fraaie nekflap.

De juiste hulpmiddelen gebruiken

Hoe bescherm je je kind in de zon? Door simpelweg de juiste hulpmiddelen te gebruiken. Dat betekent dus bijvoorbeeld dat je je kind een goede zonnebril geeft om te dragen tijdens de zomerdagen. Zo blijven de ogen beter beschermd tegen de felle straling. Ook betekent het dat je je kind goed moet insmeren. Dit doe je met een zonnebrandcrème met een goede factor. Dit kan wel enigszins per kind verschillen. Het is dus wel aan te raden dit even goed uit te zoeken. Zo kan je zorgen voor de optimale bescherming die nodig is.

Aanbevolen berichten
Neem contact met ons op

We zijn op dit moment niet bereikbaar. Je kunt ons wel altijd bereiken door een e-mail te sturen. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met jou op.

Start met typen en druk op enter om te zoeken