Vroegtijdig babykleding kopen

 In Lifestyle

Wat een onvergetelijk moment is het als je een zwangerschapstest doet en het blijkt dat je zwanger bent! Waarschijnlijk begin je direct met het bedenken van allerlei dingen: hoe gaat de babykamer eruitzien, wil je nieuwe of gebruikte meubeltjes? Ga je voor een kinderwagen die de Rolls Royce is onder dit vervoersmiddel of krijg je misschien de kinderwagen van je zus? Een van de leukste dingen om te kopen zijn uiteraard de kleertjes. Waar moet je op letten bij het kopen van babykleding? En… wanneer koop je die kleding?

Welke kledingstukken zijn onmisbaar?

Op internet zijn verschillende lijsten te vinden van kleding die je echt in huis moet hebben voordat je baby geboren is. Denk hierbij aan rompertjes, een aantal pakjes, sokjes en mutsjes. Ook een jasje kan niet ontbreken in de basisgarderobe die je van te voren in huis moet hebben. De alom bekende rompertjes voor baby’s zijn voor pasgeboren baby’s niet heel handig: een baby heeft een hekel aan kleertjes die over het hoofdje gaan. Speciaal voor pasgeboren baby’s zijn er overslag-of wikkelhemdjes. Daar leg je je baby op en je trekt het rompertje aan als een vestje. Zorg voor minimaal vijf rompertje in de kleinste maat en vijf in een maat groter. Het eerste pakje voor je baby koop je zeer waarschijnlijk al ruim voordat de baby geboren wordt; dit is echt een mijlpaal in je leven. Let op het seizoen waarin de baby geboren wordt qua dikte van het pakje en neem de maat niet te klein. Sokjes zijn altijd makkelijk vooruit te kopen; de maat is niet moeilijk, deze gaat meestal per half jaar. Mutsjes gebruik je in de zomer uiteraard niet veel; alleen in de eerste periode na de geboorte heb je ze nodig.

Nieuw of gebruikte babykleding?

Als je kleding van te voren koopt, nieuw of gebruikt, let dan op het seizoen waarin de baby geboren wordt. Later in de zwangerschap weet je wellicht al of je een jongen of meisje krijgt en of de baby aan de grote of kleine kant is. Gebuikte kleding wordt enorm veel online aangeboden, vaak in pakketten. Prima om dit te kopen: baby’s verslijten de kleding amper en groeien snel, dus de kwaliteit is meestal prima.

Koop niet teveel van te voren

Denk aan het kraambezoek: je gaat waarschijnlijk een flink aantal kledingstukken in kleine maatjes cadeau krijgen. Kraambezoek vindt het nu eenmaal leuk om in kledingzaken bij de kleinste maatjes rond te snuffelen. De basiskleding zoals hierboven is beschreven is genoeg om van te voren te kopen. De rest komt wel!

Aanbevolen berichten
Neem contact met ons op

We zijn op dit moment niet bereikbaar. Je kunt ons wel altijd bereiken door een e-mail te sturen. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met jou op.

Start met typen en druk op enter om te zoeken

stoere babykleding